אנו הולכים לבית המשפט כדי להגן על הסביבה בישראל. עם מומחיות משפטית שאין דומה לה, אנחנו מתמודדים מול אינטרסים גדולים עם כיסים עמוקים – ומגיעים להישגים חסרי תקדים.
אנו מוקירים תודה ומודים לאלפי התומכים והחברים שלנו: כל זה לא היה קורה בלעדיכם. תודה.
לאחר שנים של עבודה ובמענה לבג”צ שהגשנו, נדרשה אתמול השרה גילה גמליאל להודיע שהיא מרחיבה את חוק הפיקדון על בקבוקי המשקה הגדולים. פרסומים נוספים באתרי החדשות בישראל: הארץ: המשרד להגנת הסביבה הופך עמדה: פיקדון יוטל על בקבוקי משקה גדולים גלובס: למרות הלחצים: גמליאל מרחיבה את חוק הפיקדון לבקבוקים גדולים ישראל היום: בקרוב: פיקדון – גם על…
בית המשפט המחוזי בחיפה (בית הדין למים) קיבל אתמול את הערר שלנו, וקבע כי מפעלי ים המלח שבבעלות משפחת עופר שואבים מאות מיליוני קוב מים מדי שנה בניגוד לחוק. זה הזמן להזכיר כי מהחישובים שלנו מפעלי ים המלח אחראים לכ-30 אחוז (!) מירידת מפלס ים המלח בכל שנה. אב בית הדין, השופט סוקול, אמר כי:…
היום קיבל בית המשפט העליון את הערעור שהגישו יחדיו אדם טבע ודין, ארגון מגמה ירוקה והקואליציה לבריאות הציבור, לגבי הרחבת התעשייה המזהמת במתחם בז”ן וקבע כי התוכנית להרחבת בז”ן תחזור לשולחנה של המועצה הארצית לתכנון ובניה בכדי להכין תכנית מפורטת של ההשפעה הסביבתית הצפויה כתוצאה מהרחבת מתחם בז”ן. משמעות הדבר היא כי הרחבת מתחם בז”ן…
עיריית עפולה חזרה בה מהחלטתה לסגור את הפארק העירוני למי שאינו תושב העיר, בהתאם להמלצת בית המשפט המחוזי בנצרת. כבר ביום שלישי הקרוב יפתח הפארק לציבור הרחב. בדיון בעתירת ארגון עדאלה נגד העירייה, אליה צורפנו כידיד בית המשפט, הבהיר כבוד השופט דני צרפתי כי סגירת שטח ציבורי וגביית תשלום בכניסה אליו אינה חוקית, בהתאם לתיקון…
בחודש יוני 2017 קרסה בריכת פסולת תעשייתית – שפכים חומציים – של מפעל רותם אמפרט ופגעה מאוד בנחל אשלים. האסון הזה, שבנס לא הביא למותם של מטיילים, הוביל אותנו לבדוק לעומק מה מתרחש במקום. להפתעתנו, גילינו שההפעלה של בריכות השפכים נעשית בניגוד לחוקי הבנייה, ובניגוד לתכנית שאושרה. לכן יצאנו במאבק משפטי ממושך, עד שהגענו להישג…
בשנת 2015, אושרה תוכנית מתאר מקומית של הריסת מבנה הדולפינריום בוועדה המקומית תל אביב, וזאת בעבור זכויות בנייה למגורים, מסחר ומלונאות. יצאנו למאבק נגד התוכנית, בטענה שהיזם קיבל זכויות עודפות ושיש להוציא את העסקה למכרז. כמו כן, ביצוע התוכנית היה כרוך בהפסד כספי גדול לקופת הציבור. ביוני 2018 יצאה התוכנית לדרך עוד לפני שהסתיים הדיון…
בשנת 2009 בעקבות עתירה שהגשנו, קבע בית המשפט העליון כי כל חופי הרחצה יהיו פתוחים ללא תשלום. פעלנו מתוך השקפת עולם, לפיה המרחב הציבורי שייך לכולם, ושהייה בחופים ציבוריים הינה זכות בסיסית של כל אדם. מנכ״ל אדם טבע ודין, עו”ד עמית ברכה, מזכיר כי “עוד בימי המשפט הרומי נקבע כי הים וחוף הים משאב ציבורי,…
המאבק על עמק ססגון, אחד האזורים היפיפיים והבראשיתיים ביותר בארץ, שקצר הצלחות רבות, ממשיך להתנהל כיום בין כותלי ביהמ”ש ובוועדות התכנון. כעת, אנו מצויים בעצומו של הליך משפטי נוסף שנועד למנוע נזק עצום ובלתי הפיך לאזור ייחודי זה, כתוצאה מפרויקט המלונאות העתידי, שעדיין מאיים על העמק הקסום. אבן דרך ראשונה להצלת ססגון – דיון מחודש…
דרשנו, התעקשנו – והנה זה קורה: פורסמו הנחיות חדשות למניעת הדברה ליד תלמידים. בשנים האחרונות הגיעו אלינו פניות רבות שעסקו בחשיפה של ילדים לחומרי הדברה בזמן שהיו בגני הילדים או בבתי הספר. עד היום, לא היו הנחיות או מגבלות ייחודיות לשימוש בחומרי הדברה ליד ילדים, אשר כידוע רגישים יותר ממבוגרים להשפעות הבריאותיות של חומרי ההדברה. …
בשנת 2007 הגשנו עתירה לבית המשפט העליון כנגד עיריית רעננה בגין החלטתה לגבות דמי כניסה לפארק עירוני ממי שאינו תושב העיר. בעקבות העתירה, תוקנה פקודת של כלל העיריות, והופסקו הניסיונות של רשויות מקומיות לגבות תשלום עבור כניסה לפארקים ציבוריים בשטחיהן. פעלנו מתוך השקפת עולם, לפיה המרחב הציבורי שייך לכולם, ושהייה בפארקים ציבוריים הינה זכות בסיסית…
ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה קיבלה את הטענות שלנו על זיהום האדמה במתחם תע”ש השרון, וקבעה כי הקרקע תטוהר לפני אישור התכנית המפורטת, וכך גם סקר זיהום של כל שטח המתחם. מדובר בתכנית הכוללת 23 אלף דירות על שטח של כ-7,500 דונמים. הוועדה ממליצה גם על תחילת טיהור מוקדי הזיהום לפני אישור…
עתרנו לבג”ץ נגד משרד התיירות, בדרישה להפסיק את הקפאת 72 מיליון השקלים שהוקצו ליזם שמעוניין לבנות בית מלון בעמק ססגון. זאת, לאחר שפג תוקפו של המענק ולאחר שנפסק כי תכנית הפרויקט אושרה “תוך פגיעה חמורה בשלטון החוק”. עמק ססגון הוא החלק היחיד בבקעת תמנע שעדיין שמור ופתוח לציבור הרחב בלי תשלום. עם זאת, משרד התיירות…
בקעת תמנע עשירה באוצרות טבע נופיים, גיאוגרפיים והיסטוריים, וצפון בקעת תמנע, המוכר כ”עמק ססגון”, הוא המקום היחידי באזור נותר בראשיתי ובתולי, ובנוסף הוא פתוח לציבור הרחב חינם. למרות זאת, החליט משרד התיירות להחריב את העמק ולבנות במקום מתחם מלונאות עצום שלמעשה יפקיע את העמק היפהפה הזה מהציבור הרחב ויהרוס אותו. בשנת 2006 אישרה הוועדה המחוזית…
לקראת השנה החדשה הכנו סיכום של ההישגים שלנו מהחודשים האחרונים. מלבד הישגים אלו כמובן שעסקנו ואנחנו עדיין עוסקים בנושאים רבים אחרים (הבנייה באפולוניה, תחבורה ציבורית מקיימת, שימור שטחים ציבוריים פתוחים ועוד) אבל ראש השנה הבא עלינו לטובה הוא נקודה לא רעה לעצור ולהסתכל מה הספקנו לעשות בינתיים. אז בבקשה: הגנה על החופים מאבק ציבורי ומשפטי…
בעקבות עתירת ‘אדם טבע ודין’ ותושבי רמת הגולן נגד קידוחי הנפט בגולן, הוציא אמש (ב) בג”צ צו ארעי לפיו אין להתחיל בעבודות בשטח עד להחלטה אחרת. על פי בג”צ “אין להקים מתקנים כלשהם או לבצע עבודות מכל סוג המשנות את פני הקרקע, וזאת בגבולות השטח המוגדר ברשיון”. על פי בג”צ, הצו הארעי יעמוד בתוקפו עד…
פסק דין חדש ותקדימי של בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי על רשויות התכנון לדון מחדש בתוכנית לבניית אזורי מגורים ומלונאות במרחק 100 מטר מחופי אכזיב, על גבול הגן הלאומי (תוכנית ג/4870). משמעות פסק הדין היא למעשה עצירת התוכנית, במתכונתה הנוכחית, והגנה על חופי אכזיב ונהריה מבנייה פרטית מאסיבית, בהתאם לתוכנית שאושרה לראשונה לפני כ-20…
לאחר שלוש שנים של הסתרה (!) אתמול בלילה משרד האוצר התחיל לפרסם לציבור את כתבי הדין והפרוטוקולים שכי”ל ניסו להסתיר מאיתנו על תמלוגי ים המלח. הפרוטוקולים נחשפו רק לאחר מאבק משפטי עיקש ולא מתפשר שניהלנו יחד עם התנועה לאיכות השלטון נגד כי”ל. אז מה מפעלי ים המלח ניסו להסתיר מאיתנו? לא סתם בכי”ל העדיפו להמשיך…
המדינה חזרה בה מדרישתה שנשלם 15 מיליון שקלים ליזם, משום שעתירה שהגשנו התקבלה והצילה את עמק ססגון אשר בבקעת תמנע. קצת רקע: בשנת 2008 הצלחנו למנוע את הרס אחד האזורים המיוחדים בארץ – עמק ססגון שבבקעת תמנע. יחד עם תושבי האזור עתרנו לבית המשפט נגד התוכנית להקמת מלון שתוכנן להשתרע על שטח בן 300 דונם…
בית המשפט המחוזי בת”א קיבל את עתירת ‘אדם טבע ודין’ וביטל את התוכנית של עירית רמת-גן לצפיפות מוגזמת של מגורים ללא שטחי ציבור. שופט בית המשפט המחוזי בת”א, מאיר יפרח, ביטל בתאריך 9.12.13 בפסק דין תקדימי את תוכניתה של עירית רמת גן, שהיתה אמורה לאפשר הוצאת היתרי בניה בכל רחבי העיר מכח תמ”א 38 באופן…
שטחים ציבוריים פתוחים הם מרכיב חשוב באיכות החיים של כולנו. כיום ידוע כי לריאות ירוקות השפעות פיזיולוגיות, פסיכולוגיות, אקולוגיות ועוד, ולכן חשוב להקפיד שתהיה כמות נאותה של שצ”פים בכל איזור מגורים. מצוקה חמורה בשטחי ציבור שכונת פלורנטין בת”א, הנה אחת השכונות הסובלות ממצוקה חמורה בשטחי ציבור בכל הארץ. בהיותה שכונה ותיקה וצפופה, כמות השצ”פים הקיימת…
שנים של מאבק סביבתי, עתירות וערעורים על התנהלות מוסדות התכנון נסתיימו בהחלטה לאשר לקיבוץ שדות ים הרחבה של 48 יחידות דיור, כאשר נקבע כי ההרחבה תתבצע רק לכיוון מזרח, במטרה למנוע פגיעה בסביבה החופית. הקיבוץ מבקש להתרחב קיבוץ שדות ים השוכן צפונית לחדרה, ביקש לקדם תכנית הכוללת הרחבה של 48 יחידות דיור שנבנו סמוך לחוף…
לאחר שנים של מאבק שהובילה ‘אדם טבע ודין’, היום אישרה שרת הבריאות את תקנות מי השתייה. אישור התקנות מבטיח מי שתייה באיכות ראויה לכלל התושבים ואנו רואים בו התגלמותו של “צדק סביבתי וחברתי” אליו אנו שואפים. התקנות נחתמו בעקבות עתירה שהגשנו ב-2008 במטרה לעגן את מסקנות ועדת עדין בתקנות מחייבות.עו”ד עמית ברכה, מנכ”ל אדם טבע ודין ברך את שרת הבריאות על…
ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה היום את תקנות איכות מי השתייה. המלצות ועדת עדין משנת 2007 לקביעת תקנים מחמירים לאיכות מי שתייה הובאו לאישור הכנסת רק לאחר שאדם טבע ודין הגישה עתירה לבג”צ כדי לחייב זאת. התקנות החדשות מבטיחות את ההגנה על בריאות הציבור השותה מי ברז, באמצעות קביעת תקנים מחייבים לבדיקת נוכחות…
הצעת חוק ‘רישום חומרים מסוכנים’, פרי יוזמה וניסוח של ‘אדם טבע ודין’ אושרה במליאת הכנסת. הצעת החוק מחייבת הקמת מאגר מידע של כל החומרים המסוכנים שנפלטים לאוויר, למים ולקרקע ופירוט מלא של מקום הפליטה. הצעת החוק היא מהמתקדמות בעולם בתחום ותחייב את התעשייה לחשוף נתונים אודות פליטת חומרים מסוכנים לסביבה. בנוסף, יחויב המשרד להגנת הסביבה…
בשנת 2012 נחקק בישראל החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות המבוסס על הצעת חוק שלנו. בשנת 2014 החוק נכנס לתקופו. החוק החיל על יצרנים ויבואנים של מוצרים אלקטרוניים את עקרון אחריות היצרן המורחבת, ובכלל זה את החובה לבצע טיפול סביבתי נאות במוצרים בסוף חייהם, בהתאם ליעדי מיחזור (45% החל משנת 2020) על פי המנגנון…
איום הבנייה מעל חוף בצת המצוי מדרום לראש הנקרה, ככל הנראה, יוסר בעקבות הנחיית מינהל מקרקעי ישראל לנהל משא ומתן עם היזמים ובעלי הקרקע במטרה להשיב את החוף לבעלות ציבורית. “מדובר בשינוי מגמה מבורך בהתנהלות מנהל מקרקעי ישראל בשמירה על השטחים הפתוחים ובפרט בשמירה על הסביבה החופית בישראל”, מסביר עו”ד עמית ברכה, מנכ”ל ‘אדם טבע…
פארק אריאל שרון (האיילון) עתיד להיות הפארק המטרופוליני הגדול ביותר בארץ – כ 8,000 דונם שיכלול: שטחים פתוחים מסוגים שונים לשרות הציבור במרכז הארץ. זהו השטח הפתוח הגדול האחרון שנותר בגוש דן הדרומי, שיהווה “רצף ירוק יחידי ועתידי” של כל מרכז הארץ, מת”א ועד ראשון לציון בדרום ויהוד ונתב”ג במזרח. השטח שאושר כ”פארק מטרופוליני” כולל…
לקראת חג פורים, במרס 2018 יצאנו ביחד עם הקרן לבריאות וסביבה למאבק בנוגע לבטיחותם ולבריאותם של ילדים, פעוטות ותינוקות. הבאנו לפתיחת הליכי אכיפה של משרד הכלכלה נגד יבואנים ומשווקים של מוצרים שאינם עומדים בתקני בטיחות בינלאומיים, כגון בקבוקי האכלה לתינוקות, צעצועים, מוצצים, תחפושות ומוצרים שונים אחרים. קראו את הכתבה המלאה באתר גלובס.
בשנת 2011 לאחר מאבקים משפטיים של למעלה משני עשורים, מובילים להחלטות תקדימיות של בתי המשפט, לרבות בית המשפט העליון, על החובה לפנות את פסולת האסבסט המסוכנת בגליל המערבי ואת חובת יצרנית האסבסט, חברת איתנית, לשלם מחצית מעלות פרויקט הניקוי של קרקעות הגליל המערבי מאסבסט. נזכיר כי פסולת אסבסט היא סכנה בריאותית מובהקת, שחשיפה אליה יכולה…
הוועדה המחוזית קיבלה את ההתתנגדות שהגשנו יחד עם תושבי רמת גן, והוחלט לדחות את תוכנית העירייה לבנות בית הכנסת על שטח גינה ציבורית ברחוב ז’בוטינסקי בעיר. המאבק החל כשעיריית רמת גן הגישה תכנית להפיכת גינה ציבורית ברח’ ז’בוטינסקי בעיר לבית כנסת, בטענה שהעירייה תספק תחליף לגינה הציבורית- מגרש הספורט של בית הספר הנמצא כמה רחובות ממנה….
עפ”י התכנית המקורית, החלק המערבי של כביש 9, (שנועד לחבר בין כביש 2,4 ו6), תוכנן לחצות את המרחבים הפתוחים החקלאים שמדרום לחדרה, את פארק השרון ואת נחל אלכסנדר. עתרנו לבג”ץ, בטענה שסלילת החלק המערבי של הכביש תפגע בשטח רגיש מבחינה אקולוגית, ודרשנו שיבחנו חלופות אפשריות אחרות שיצמצמו את הפגיעה. בג”ץ קיבל את עמדתנו בנוגע להשלכות…
בשנת 2010 הכנסת מאשרת את ״חוק האריזות״ שיזמנו וקידמנו, המסדיר את הטיפול בפסולת ומעודד מיחזור. פסולת האריזות מהווה מרכיב משמעותי מסך המשקל הכולל של הפסולת הביתית בישראל – כ־900 אלף טונות בשנה, שהם 21% מכלל הפסולת הביתית, שנפחה מתוך סך הפסולת הוא 50%. החוק קובע כי פסולת האריזות של כל משק בית תמוחזר, וליצרנים המייצרים…
לאחר 15 שנים של מאבק שלנו, המדינה התחייבה לטיפול במפגעי זיהום האוויר של רמת חובב כתנאי לאיכלוס עיר הבה”דים. בפסק הדין שניתן לאחרונה בנושא עיר הבה”דים משבחים שופטי ביהמ”ש העליון את ההליך המשפטי שהתקיים בנושא וקובעים כי: “העתירה המינהלית שהגישו המערערות…תרמה תרומה סגולית חשובה לקיום הליך תכנוני מלא ומפורט בנושא הקמת עיר הבה”דים במסגרת צה”ל”….
בעתירה שהגשנו בשנת 2003 ביחד עם איגוד יצרני חומרי מחצבה בישראל נגד שר האוצר, שר התשתיות הלאומיות, שר הפנים, השר לאיכות הסביבה ואחרים, פסק בית המשפט כי על המדינה להחזיר כ-300 מיליון ש”ח לניהול הקרן לשיקום מחצבות. מאז הקמת הקרן הכספים מועברים מבעלי מחצבות ונוהלו, לפי התקנות, על ידי הקרן לשיקום מחצבות אך ורק לטובת…
ליווינו תלמידי בית ספר בשכונת שועפאט ומשפחותיהם בעתירתם לבית המשפט העליון, בדרישה למצוא פתרון לבית הספר, הממוקם בסמוך למפעל יציקת מתכות שפולט מזהמים לאוויר ולתוך חלל בית הספר. בסיוע חוות הדעת המקצועית שסיפקנו, קבע בית המשפט כי הלימודים בבית הספר מסכנים את בריאות התלמידים והורה לעיריית ירושלים ולמשרד החינוך למצוא פתרון זמני למצב בתוך שבוע,…
לאחר מאבק ארוך שנמשך כ-15 שנים נרשם ניצחון לתושבי תל אביב. הוועדה המחוזית מחוז מרכז קבעה כי היא מקבלת את עמדת התושבים ועיריית תל אביב, לפיה לא יוקם בשכונת קריית ספר מגדל מגורים. את המאבק הנהיגו תושבי האיזור ביחד עם אדם טבע ודין והחברה להגנת הטבע. במשך יותר מעשור קידמנו את התכנית להקמת פארק ציבורי…
בשנת 2009 הגענו להסדר מול המועצה האזורית עמק חפר במסגרת הליך משפטי המבטיח כי לא תותר סגירה פיזית של מתחם החוף או חלקים ממנו ולא תוגבל הכניסה לקהל מסוים, אלא באישור מיוחד ובתנאים שנקבעו בהסכם. טרם סיכום ההסדר, התקיימו אירועים פרטיים בחוף מכמורת המנעו מהציבור את הגישה לחוף. קראו כתבה בנושא באתר TheMarker.
לאחר מאבק ארוך שנים, אחד החוקים הסביבתיים החשובים ביותר אושר בכנסת בפה אחד. בשנת 2008 הגשנו את חוק אוויר נקי כהצעת חוק פרטית. החוק קובע יעדים להפחתת זיהום האוויר בישראל ומטיל מגבלות על פליטת מזהמים מתעשייה, מתחנות כוח ומתחבורה, ומחייב יישום תוכנית לאומית להפחתת זיהום האוויר. המשכנו לעקוב אחר יישומו של החוק ואף עתרנו לבג”ץ בטענה…
בשנת 2006 לאחר מספר פעולות משפטיות, הגענו להסכם פשרה ששם סוף לזיהום של נחל הקישון ומחייב את חברת “חיפה כימיקלים” להפסיק את זיהום הנחל. נחל הקישון נחשב לנחל המזוהם ביותר בישראל, הנחל סבל מזה עשרות שנים מזיהום כבד, תעשייתי וסניטרי, שפגע חמורות במערכת האקולוגית. על פי החלטת הממשלה (מס’ 3454), ניקוי קרקעית נחל הקישון יבוצע…
לאחר מאבק ארוך שהחל כבר ב-1998, הוחלט כי יזם פרויקט “סי אנד סאן” בצפון תל אביב יהרוס את חריגות הבנייה בפרויקט שפלשו לקו 100 המטרים מהים – שטח האסור לבנייה לפי תוכנית המתאר הארצית לחופים (תמ”א 13). חריגות אלה כללו חומות, חצרות פרטיות ומדרגות בטון גדולות. בנוסף, ישקם היזם את השטח הפגוע של רצועת החוף…
משנת 2003 איגוד ערים דן החל להזרים שפכים גולמיים לים באמצעות צינור השפד”ן. בפברואר באותה שנה, בעקבות פיצוץ בצינור, הוזרמו לים כמות עצומה של כ-3.5 מיליון קו”ב (!) שפכים ביתיים ותעשייתיים. במאי 2003 הגשנו אישום פלילי כנגד ראשי איגוד ערים דן לביוב, בטענה שאיגוד הערים לא ביצע תחזוקה מונעת בקווי הביוב וההזרמה לים, ולא ננקטו…
בשנת 2004 הכנסת מאשרת את אחד החוקים הסביבתיים החשובים – חוק שמירת הסביבה החופית (ובקיצור: חוק החופים), שאותו ניסחנו. החוק מטיל הגבלות על בנייה לאורך חופי ישראל, ועל השטח הסמוך לחוף, ביבשה ובים. החוק מעגן את זכות הציבור למעבר חופשי בחופים וכמו כן, מתוקף החוק הוקמה ועדה מיוחדת לשמירה על הסביבה החופית. קראו עוד אודות…
בעקבות הפעילות משפטית שלנו, ומאבק משותף יחד עם תושבי קריית שמונה ועמותת “ירוק בגליל”, ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה דחתה את הבקשה להקים תחנת כוח בקריית שמונה, שתוכננה להיבנות בסמוך לשכונת מגורים בעיר.את הערר הגיש אלי אשכנזי בעל חברת “ב.נ.ל סחר בינלאומי ונכסים”, על החלטת הוועדה המחוזית צפון, לדחות את בקשתו להקים…
בשנת 2002 עתרנו לבית המשפט העליון כתגובה להחלטת מוסדות התכנון לקדם תוכנית מגורים בלוד עבור 5000 תושבים, ללא שטחי ציבור. בית המשפט העליון קיבל את התנגדותינו, וכתוצאה מכך הוכנה תוכנית חדשה הכוללת שטחים ציבוריים פתוחים בשכונה המתוכננת. יתר על כך, הוועדה קיבלה את דרישתינו שלא להוציא היתרי בנייה מבלי לתכנן מראש את ניקוז השפכים מנחל…
בשנת 1999 עתרנו נגד מרבית הרשויות המקומיות במדינה ונגד המשרד להגנת הסביבה בגין הפרת תקנות המיחזור, שנקבעו בשנת 1998, על ידי הרשויות המקומיות. שלחנו מכתבי התראה לרשויות המקומיות טרם נקיטת הליכים משפטיים נוספים. תקנות המיחזור קבעו יעדים להפחתת ייצור פסולת להטמנה לשנים שלאחר כניסתן לתוקף, אך מרבית הרשויות במדינה לא עמדו ביעדים אלה. קראו את…
עתרנו לבג”ץ בשל פעילות קק”ל לייעור ולפיתוח שטחים נרחבים בשלושה מחוזות, בניגוד לתכנית המתאר הארצית ליער ולייעור, תוך חיסול שיטתי של החורש הטבעי. הוכחנו כי קק”ל פעלה שנים ללא תכניות מפורטות, תוך פגיעה קשה בחי, בצומח ובקרקע של ישראל. דרשנו מקק”ל לצאת למבצע תכנון רחב היקף, להכנה ולאישור של תכניות מפורטות לכל שטחי היער שבניהולה….
בשנת 1996 עתרנו נגד התוכנית של פרויקט מגדלי חוף הכרמל, לבניית שישה מגדלים בחוף כיאט בחיפה שאחד מהם היה בשלבי בנייה סופיים והונחו היסודות של בניין נוסף. בעתירה התייחסנו לגודל הבניינים וצורתם, שתוכננו כחומה החוסמת את הנוף לים ואת הגישה אל החוף, למרחק הבנייה מהחוף שהיה קטן מהמותר לפי תמ”א 13, והמכירה של יחידות מגורים…
הפקדתה של תוכנית לבניית מגורי יוקרה ומרינה בשפך הירקון נעצרה כאשר בית המשפט פסק לטובתנו, וקבע כי אין להפקיד את התוכנית ללא השלמת תסקיר השפעה על הסביבה. החלטת בית המשפט התייחסה לחשיבות האזור כשטח השייך לציבור, לערכיהם המיחדים של החוף ושל שפך הנהר ולסכנת הפגיעה בחופים בעקבות מימוש התוכנית.